Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Γιατί personal training;

1) Focus στο στόχο! Δεν είναι δυνατόν ένας ασκούμενος να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ποιο πρόγραμμα να ακολουθήσει, ώστε να πετύχει το στόχο που επιθυμεί. Ένας personal trainer όμως έχει τις απαραίτητες γνώσεις να συστήσει στον ασκούμενο το κατάλληλο ασκησιολόγιο αλλά και να αλλάξει το πρόγραμμά του, όταν κριθεί απαραίτητο!
2) Σωστή εκτέλεση των ασκήσεων. Όλες οι ασκήσεις έχουν ένα συγκεκριμένο τρόπο εκτέλεσης και - ακόμη και αν γνωρίζει ο ασκούμενος το πως πρέπει να γίνει - υπάρχουν φορές που "χάνει" σε τεχινική, κυρίως λόγω κούρασης. Ο προσωπικός γυμναστής θα είναι εκεί, ώστε να διασφαλίσει πως καμία επανάληψη δε θα... πάει χαμένη!
3) Μάθε γιατί κάνεις το ο,τιδήποτε! Η κάθε άσκηση εξυπηρετεί ένα συγκεκριμένο στόχο, από αυτούς που ο ασκούμενος έχει θέσει στην πρώτη του συνάντηση με το γυμανστή. Ο 
personal trainer είναι εκεί ώστε, σε κάθε κίνηση του ασκούμενού του, να τον τροφοδοτεί με πληροφορίες. Από το σκοπό που εξυπηρετεί η εκτέλεση ενός σετ ασκήσεων, μέχρι και τους λόγους που ο ασκούμενος ένιωσε μία κόπωση ή μια ενόχληση στους μύες του.
4) Αποφυγή τραυματισμών. Ο προσωπικός γυμναστής θα είναι εκεί σε κάθε κίνηση του ασκούμενου, ώστε να διασφαλίσει πως το ασκησιολόγιο θα εκτελεστεί σωστά και πως δε θα υπάρξει τραυματισμός. Φυσικά, θα είναι εκεί και για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στην περίπτωση που ο ασκούμενος τραυματιστεί.
5) Ο γυμναστής είναι ΣΥΜΜΑΧΟΣ! Θα είναι εκεί σε κάθε επίτευξη στόχου, σε κάθε επιτυχία του ασκούμενου προς το τελικό αποτέλεσμα. Δρα πολλές φορές και σαν ψυχολόγος, στόχος του δεν είναι μόνο η σωματική αλλά και η ψυχική υγεία του ασκούμενου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου