Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Γιατί τα kettlebell είναι τέλεια για τις μητέρες?




Είτε μόλις έκανες ένα παιδί είτε απολαμβάνεις την μητρότητα για πολλά χρόνια , θα πρέπει να παρατηρήσεις ότι όλες οι μητέρες έχουν κάτι κοινό. Βάζουν τα παιδιά τους πρώτα και τείνουν να παραμελούν τον εαυτό τους. Το μεγαλύτερο παράπονο από όλες τις μητέρες είναι ότι δεν μπορούν να διώξουν το λίπος γύρω από την κοιλιά και δεν έχουν 2 ώρες την ημέρα να ξοδέψουν στο γυμναστήριο.

Η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται κάποια γυναίκα να σπαταλάει ώρες στο γυμναστήριο για να διώξει το λίπος που συσσωρεύθηκε κατά την εγκυμοσύνη. Μπορεί να αρχίσει να γυμνάζεται με kettlebell το οποίο δεν είναι καθόλου μα καθόλου χρονοβόρο. Κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους η εξάσκηση με τα kettlebells είναι τέλεια για μια μητέρα είναι οι παρακάτω:

Τα kettlebells πετυχαίνουν δυο στόχους ταυτόχρονα.
Με τα kettlebells μπορεί κάποιος να ανεβάσει σφυγμούς καρδιάς περισσότερο από οποιοδήποτε όργανο γυμναστικής ενώ παράλληλα δυναμώνει και τονώνει όλο το σώμα.

Πολύ μικρές σε διάρκεια προπονήσεις
Οι προπονήσεις μπορεί να είναι παραγωγικές από 10 μέχρι 40 λεπτά. Η εξοικονόμηση χρόνου για μια μητέρα είναι πολύ σημαντική. Το να μπορεί να κάνει μια γυμναστική σε όλους τους μυς του σώματος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είναι ένας λόγος αρκετός να αρχίσει να χρησιμοποιεί kettlebell. Μπορεί μια μητέρα να ξεκλέψει 10-20 λεπτά προτού ξυπνήσουν τα παιδιά ,είτε όταν κοιμούνται .



Το kettlebell είναι ένα γυμναστήριο από μόνο του
Μπορείς να το μεταφέρεις σε οποιοδήποτε ταξίδι και δεν θα ξεμείνεις ποτέ από το γυμναστήριό σου. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στο πάρκο, στην παραλία, σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ή οπουδήποτε εσύ θέλεις.

Η εξάσκηση με τα kettlebells θα βοηθήσει να σφίξουν οι χαλαρωμένοι μυς του στομαχιού
Μετά την εγκυμοσύνη οι μυς γύρω από το στομάχι αφήνονται αδύναμοι και χαλαροί. Οι πλάγιοι κοιλιακοί μυς (transversus abdominis (TVA))γυμνάζονται και γίνονται πιο δυνατοί με τις ασκήσεις με τα kettlebells.

Θα τονωθούν γλουτιαίοι μυς .
Τα επίπεδα οπίσθια θα αρχίσουν να τονώνονται και να σχηματίζονται καμπύλες. Ακόμα και στα πιο παλιά τζιν , θα υπάρχει το αίσθημα ότι τα οπίσθια είναι πιο ψηλά από ποτέ.

Δεν βαριέσαι ποτέ μα ποτέ με τα kettlbells
Οι προπονήσεις με τα kettlebells μπορούν να διαφέρουν τόσο πολύ μεταξύ τους που δεν θα βαρεθείς ποτέ. Μπορείς να τις κάνεις μικρές σε διάρκεια αλλά με πολλή ένταση χωρίς να νιώσεις το αίσθημα της κόπωσης μετά από μία πολύωρη προπόνηση στο γυμναστήριο.

Δεν θα μοιάζεις με bodybuilder!
Όταν γυμνάζεσαι με τα kettlbells χρησιμοποιείς όλους τους μυς του σώματος. Υπάρχει σύσφιξη σε όλο το σώμα και όχι απομόνωση ενός μυός κάθε φορά. Αυτό είναι μια πιο πρακτική και χρήσιμη εξάσκηση από μία κοινή προπόνηση ενός bodybuilder του οποίου ο στόχος είναι να γυμνάσει κάθε μυ ξεχωριστά και όχι όλους τους μυς ταυτόχρονα και συντονισμένα. Οι μυς είναι φτιαγμένοι στο σώμα για να συνεργάζονται και όχι να απομονώνονται σε ειδικές ασκήσεις. Μια μητέρα θα γίνει πιο δυνατή, πιο σφιχτή και με τόνωση σε όλο το σώμα.

Ο μεταβολισμός σου θα αυξηθεί.
Κάποιος που γυμνάζεται με kettlebells μετατρέπει το σώμα του σε μηχανή που καίει λίπος. Αναπτύσσει σφιχτό μυικό σύστημα το οποίο απαιτεί πολύ περισσότερη ενέργεια. Ακόμα πολλές έρευνες πλέον έχουν καταλήξει ότι μικρές με μεγάλη ένταση προπονήσεις (interval training) κάνει το σώμα να καίει θερμίδες πολλές ώρες αφού τελειώσει η προπόνηση. Δηλαδή δεν σημαίνει ότι επειδή τελείωσε η προπόνηση η καύση του λίπους σταματάει ( όπως συμβαίνει με τις περισσότερες αερόβιες προπονήσεις όπως jogging , ποδήλατο κλπ).


Συνοπτικά το σίγουρο είναι ότι η εξάσκηση με τα kettlbells θα αλλάξει τη ζωή σου. Στη σημερινή εποχή υπάρχει πολύ λίγος χρόνος για να αποκτήσει κάποιος το σώμα που θα ήθελε. Πολύ σοκάρονται από το πόσο λίγο χρόνο κάποιος μπορεί να γυμνάζεται με τα kettlebell μέσα στην εβδομάδα και να αποκτάει ένα σφιχτό και τονωμένο σώμα.
Παρόλα αυτά θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη έμφαση στο ότι η εξάσκηση με τα kettlebells είναι το κομμάτι της γυμναστικής σε ένα lifestyle. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες όπως , η τροφή , ο ύπνος , η ευτυχία σε ένα άνθρωπο τα οποία είναι πολύ πιο σημαντικά από την εξάσκηση για να είναι κάποιος υγιής και να μπορεί να εξασκείται άφοβα και να το διασκεδάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου