Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2012

Νέα 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την Τρίτη (7/2/2012)


Σε 24ωρη Γενική Απεργία προχωρούν αύριο Τρίτη, οι δύο τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καλώντας σε διαμαρτυρία στο Σύνταγμα.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί "τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, τους νέους και όλους εκείνους που πλήττονται από την ασκούμενη μνημονιακή πολιτική να δώσουν δυναμικό παρόν, αύριο Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012, συμμετέχοντας μαζικά στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Περιφέρεια (από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) και στην Απεργιακή Συγκέντρωση της Αθήνας, που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 11.00 το πρωί, στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ".
Νέα συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012 για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα.
Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλ. Προβόπουλος, σημείωσε, πως παρά τις θυσίες που έχουν κάνει οι εργαζόμενοι και παρά το γεγονός ότι έχει γίνει αποδεκτό πως η πολιτική που έχει ακολουθηθεί είναι λανθασμένη, εξακολουθούν να ζητούν περισσότερη λιτότητα.


Με συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας εκφράζουν την αντίδρασή τους ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οργανώσει για σήμερα Δευτέρα στις 6 το απόγευμα συγκέντρωση στς Προπύλαια "ενάντια στα μέτρα που συνομολόγησαν κυβέρνηση και τρόικα", ενώ το ΚΚΕ καλεί, την ίδια ώρα τους εργαζόμενους "να ενώσουν του φωνή τους μαζί του" με συγκεντρώσεις στη Ομόνοια, στην Αθήνα και στο Αγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.
Σειρά κινητοποιήσεων και δράσεων αποφάσισαν κατά τη γενική συνέλευση τους, οι καθηγητές δημοσίων γυμνασίων και λυκείων, λόγω της γενικότερης οικονομικής κατάστασης, των προβλημάτων που υπάρχουν στα σχολεία αλλά και στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.
Κινητοποιήσεις και από τους καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων
Οι καθηγητές του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ το επόμενο χρονικό διάστημα αρχίζουν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, με συσκέψεις με τους συναδέλφους τους των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) και συζητήσεις για ενεργοποίησή τους.
Επίσης θα σταλούν επιστολές προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, ενώ θα συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί σε πρωτοβουλίες εναντίον των οικονομικών μέτρων.
Παράλληλα, προγραμματίζεται 24ωρη γενική απεργία στις 14 Φεβρουαρίου, η οποία, όπως σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί, "μπορεί να μεταφερθεί για να συμπέσει με ευρύτερη κινητοποίηση είτε ομοσπονδιών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα είτε πανδημοσιοϋπαλληλικής ή γενικής απεργίας".
Οι καθηγητές αποφάσισαν να ορίσουν το διάστημα από 13 έως 17 Φεβρουαρίου, ως πενθήμερη εβδομάδα δράσεων και κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα, με συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, αποκλεισμούς δημοσίων κτιρίων, πορείες κλπ.
Μεταξύ των αιτημάτων που προβάλουν οι εκπαιδευτικοί είναι η ανατροπή της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής, εναντίον του μνημονίου, της δανειακής σύμβασης και των μέτρων που την συνοδεύουν μέσα στα οποία βρίσκονται οι περικοπές των αποδοχών αλλά και η εξαφάνιση του κοινωνικού κράτους.πηγή:news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου