Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Κέρδισαν την πρώτη νίκη οι "Πολίτες Ενάντια στα Χαράτσια" στην Άρτα


- Η πρώτη προσωρινή διαταγή προς τη ΔΕΗ είναι γεγονός
- Το κωμικό επιχείρημα ΔΕΗ-Δημοσίου

   Σήμερα, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου το μεσημέρι, το Μονομελές Πρωτοδικείο Άρτας εξέδωσε προσωρινή διαταγή που απαγορεύει στη ΔΕΗ να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα ακίνητα των τριών συμπολιτών μας, που κατέθεσαν χθες σχετικό αίτημα. (δείτε το εδώ). Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της ΔΕΗ, η εκδίκαση των οποίων προσδιορίστηκε στις 17 Φεβρουαρίου.
   Ο γράφων παρέστη ως μάρτυς και αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν το εξής:

   Και ο δικηγόρος της ΔΕΗ και η δικηγόρος του Δημοσίου είχαν το ίδιο (μοναδικό) επιχείρημα με το οποίο προσπάθησαν να πείσουν τον Πρόεδρο να μην δεχτεί το αίτημα των συμπολιτών μας. Έλεγαν ότι το Δικαστήριο είναι αναρμόδιο να βγάλει απόφαση, επειδή το Ειδικό Τέλος Ακινήτων είναι φόρος και όχι τέλος και ως εκ τούτου, αρμόδια είναι τα Διοικητικά Δικαστήρια!!!
   Το κωμικοτραγικό είναι ότι συνομολόγησαν ένα από τα βασικά επιχειρήματα των πολιτών που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δηλαδή ότι πρόκειται για κοινωνικά άδικο και αντισυνταγματικό φόρο που τον βαφτίσανε τέλος για να έχει δικαίωμα είσπραξης η ΔΕΗ.
   Δηλαδή, όποτε τους βολεύει είναι τέλος κι όποτε στριμώχνονται είναι φόρος!!!
   Φυσικά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό και ο Πρόεδρος εξέδωσε την προσωρινή διαταγή.
   Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που έβγαλαν "Οι Πολίτες Ενάντια στα Χαράτσια" λίγη ώρα μετά την πρώτη νίκη τους στην Άρτα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Πρώτη νίκη στον αγώνα εναντίον των χαρατσιών στην Άρτα!!!
   Σήμερα Παρασκευή 27-1-2012 και ώρα 12 μ, το Μονομελές Πρωτοδικείο Άρτας εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύει την διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης στα ακίνητα των αιτούντων συμπολιτών μας, που με την από 26-1-2012 αίτησή τους (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) στρέφονται κατά της ΔΕΗ για το άδικο, παράνομο και αντισυνταγματικό χαράτσι. Πράγμα που σημαίνει, ότι η ΔΕΗ απαγορεύεται να κόψει το ρεύμα στους συγκεκριμένους πολίτες, μέχρις ότου εκδικασθούν στο παραπάνω Δικαστήριο τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΔΕΗ, η εκδίκαση των οποίων προσδιορίστηκε για τις 17-2-2012.
   Το γεγονός αυτό, συνδεόμενο με το ότι οι συγκεκριμένοι πολίτες που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη (μία δικηγόρος, μία συμβολαιογράφος και ένας λογιστής), δεν ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά ευθέως βάλουν με την αίτησή τους αυτή κατά της αντισυνταγματικότητας και της κοινωνικής αδικίας του χαρατσιού, ενισχύει την πεποίθησή μας και την αγωνιστική μας διάθεση ότι το κίνημα κατά του χαρατσιού αυτού, θα είναι νικηφόρο!
   Καλούμε τους πολίτες της Άρτας να αντισταθούν και μην πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.
   Καλούμε συλλογικότητες, όπως σωματεία, επαγγελματικούς συλλόγους, συνδικαλιστικές οργανώσεις και ομάδες αυτοοργάνωσης πολιτών, να ενημερώσουν για τους πρακτικούς τρόπους αντίστασης στο χαράτσι και να πάρουν πρωτοβουλίες για δυναμικές κινητοποιήσεις και δράσεις, έτσι ώστε κανένα σπίτι να μην μείνει χωρίς ρεύμα, κανένας συμπολίτης μας να μην μείνει στο σκοτάδι!
   Υπενθυμίζουμε ότι καθημερινά από τις 10 έως 12 πμ στα γραφεία του πρώην ΣΕΣ (δίπλα στην πλατεία Αγ. Δημητρίου) και στο τηλ. 2681074652, θα δίνονται πληροφορίες και θα συλλέγονται τα δικαιολογητικά για την αποστολή μαζικών εξωδίκων κατά της ΔΕΗ, αφού προηγουμένως πληρωθεί ο λογαριασμός του ρεύματος μετά των νομίμων τελών, πλην του χαρατσιού.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ! ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!

ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
 
 
 
πηγή:tilevoasartas.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου