Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Μεταβολισμός που τρέχει με 6 ασκήσεις στο σπίτι!

Θέλεις να τονώσεις το μεταβολισμό σου και τους μύες σου, αλλά δεν ανανέωσες ακόμα τη συνδρομή σου στο γυμναστήριο; Υπάρχουν τρόποι για να μείνεις σε φόρμα χωρίς να βγεις από το σπίτι.
Για μεταβολισμό που σπιντάρει επίλεξε ασκήσεις που χρησιμοποιούν το σώμα σου σαν αντίσταση. Θα αυξήσεις τους χτύπους της καρδιάς σου, θα ανεβάσεις την πίεση του αίματος και θα κάψεις θερμίδες.

Εκτελέσε τις παρακάτω ασκήσεις για 40 δευτερόλεπτα την καθεμία, ξεκουράσου για 30 δευτερόλεπτα μεταξύ κάθε άσκησης κι επανάλαβε ολόκληρο το πρόγραμμα τρεις φορές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει push ups, άλματα, καθίσματα.

1. Θώρακας

Στάσου με τα πόδια στο άνοιγμα των ώμων και και κάνε ένα βήμα προς τα εμπρός ώστε να πατήσεις με τη φτέρνα πρώτα. Τα γόνατα πρέπει να είναι σε άνοιγμα 90 μοιρών και ακριβώς πάνω από τα δάχτυλα των ποδιών. Κάνε εναλλαγές στο κάθε πόδι.

2. Άλμα και βαθύ κάθισμα

Κάνε ένα βαθύ κάθισμα και καθώς σηκώνεσαι πήδα στον αέρα όσο πιο ψηλά μπορείς. Φρόντισε να προσγειωθείς πρώτα στις μύτες των ποδιών σου και όχι στις φτέρνες ώστε να αποφύγεις τυχόν τραυματισμούς.


3. Αναρρίχηση

Πάρε θέση σπρίντερ. Κράτησε τα χέρια σου στο έδαφος και ξεκίνα να εναλλάσσεις το κάθε πόδι.

4. Στάση σανίδας

Πάρε στάση push ups, στηρίξου στις μύτες των ποδιών σου και στα χέρια ή στους αγκώνες σου. Σφίξε τους μυς της κοιλιάς και κράτα την πλάτη σου σε ίσια θέση.
 
5. Βαθιά καθίσματα
Κάθισε σε μια καρέκλα με τα χέρια σου δίπλα ή λίγο κάτω από τους γοφούς σου. Σήκωσε τα χέρια σου επάνω και φέρε τους γοφούς σου προς τα εμπρός. Λύγισε τους αγκώνες σου και χαμήλωσε τους γοφούς σου προς τα κάτω. Σπρώξε πίσω χωρίς να κλειδώσεις τους αγκώνες.


6. Χαλάρωση στον τοίχο

Με την πλάτη σου στον τοίχο, απομάκρυνε τα πόδια σου περίπου 2 εκατοστά και ξεκίνα να γέρνεις προς τα εμπρός μέχρι να φτάσεις σε σημείο 90 μοιρών. Μείνε για λίγο σε αυτή τη θέση και ανέβα αργά προς τα επάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου