Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Καφές και γυμναστική προστατεύουν απ' τον δερματικό καρκίνο.

Η καφεΐνη και η γυμναστική μπορεί να δρουν συνεργικά για να αναχαιτίσουν τον καρκίνο του δέρματος, αναφέρουν αμερικανοί επιστήμονες.
Σε μελέτη που πραγματοποίησαν σε ποντίκια διαπίστωσαν ότι ο συνδυασμός αυτός μείωσε κατά 62% τον αριθμό των δερματικών όγκων στα ζώα που είχαν προδιάθεση στην εμφάνισή τους. Επιπλέον, συρρίκνωσε κατά 85% τους όγκους που αναπτύχθηκαν.
«Ανακαλύψαμε ότι η συνδυασμένη αγωγή μπορεί να ελαττώσει τους δερματικούς καρκίνους που προκαλούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίου», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Γιάο-Πινγκ Λου, από τη Σχολή Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Ράτγκερς, στο Νιου Τζέρσι.
«Πιστεύω ότι το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους και πως μπορούν και αυτοί να ωφεληθούν από τον συνδυασμό».

Το πείραμα έγινε με τα ποντίκια να τρέχουν μέσα σε έναν τροχό, αφού πρώτα τους είχε χορηγηθεί μία δόση καφεΐνης.
Όπως είπε ο δρ Λου στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Μελέτης του Καρκίνου, όπου παρουσίασε τη μελέτη, τόσο η καφεΐνη όσο και η γυμναστική ασκούσαν μεμονωμένα προστατευτική δράση, αλλά το όφελος ήταν μεγαλύτερο όταν συνδυάζονταν.
Στην πραγματικότητα, σε ποντίκια στα οποία απλώς έγινε έγχυση καφεΐνης παρατηρήθηκαν κατά 27% λιγότεροι όγκοι και συρρίκνωση κατά 61%, ενώ αντίστοιχα με την σκέτη γυμναστική οι όγκοι ήταν μειωμένοι κατά 35% και η συρρίκνωσή τους έφτασε το 70%.
Ο δρ Λου αποδίδει τα οφέλη αυτά στην αντιφλεγμονώδη δράση του καφέ και της γυμναστικής, καθώς ο συνδυασμός μείωσε κατά 92% τη φλεγμονή στο σώμα των ζώων.


Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ειδική έκδοση ΥΓΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου