Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Μια φάλαινα στο… δάσος!

Ένα τεράστιο κήτος ανάμεσα στα δέντρα, ξαπλωμένο χαλαρά στο έδαφος προκαλεί έτσι ή αλλιώς εντύπωση άμα τη εμφανίσει του! Μια φάλαινα ταιριάζει σε ένα θαλασσινό τοπίο και όχι μέσα στο δάσος! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο… Ο Αργεντινός γλύπτης Adrián Villar Rojas, γνωστός για τα τεράστια γλυπτά που δημιουργεί στη φύση, αποφάσισε να πρωτοτυπήσει τοποθετώντας μια μεγάλη φάλαινα στο δάσος Ushuaia, στην Αργεντινή.
perierga.gr - Μια φάλαινα στο... δάσος!
«Η πρώτη εντύπωση είναι ότι κάπου ανάμεσα στα δέντρα υπάρχει ένα απομεινάρι από σκηνικό κάποιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας», λέει ο καλλιτέχνης και συμπληρώνει: «Κάποιος μού είπε ότι βλέποντας το γλυπτό μεταφέρθηκε με τη φαντασία του σε μια σκηνή από κάποιο σουρεαλιστικό όνειρο…»! Αυτό είναι ακριβώς το ζητούμενο για τον καλλιτέχνη:
perierga.gr - Μια φάλαινα στο... δάσος!
Να μπορεί ο καθένας να δημιουργήσει το δικό του μύθο ή να δώσει μια προσωπική εξήγηση στο τι ακριβώς συμβαίνει με τη φάλαινα που δεσπόζει στοκέντρο του δάσους. Και για να κάνει τα πράγματα ακόμη πιο… δύσκολα, ο καλλιτέχνης τοποθέτησε πάνω στη φάλαινα φυσικούς κορμούς δέντρων. «Οι περισσότεροι πια αναρωτιούνται για κάτι ακόμη: Μήπως η φάλαινα δημιουργήθηκε από το ίδιο το δάσος και τα δέντρα;»
perierga.gr - Μια φάλαινα στο... δάσος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου