Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Βρετανοί συναίνεσαν στο χημικό ευνουχισμό τους

Βρετανοί συναίνεσαν στο χημικό ευνουχισμό τους

 

Στόχος να μειωθούν οι πιθανότητες να επαναλάβουν τις πράξεις τους

Σε χημικό ευνουχισμό συναίνεσαν εκατό παιδόφιλοι Βρετανοί, οι οποίοι είναι έγκλειστοι στη φυλακή Γουάτον του Νότιγχαμ, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που στοχεύει στο να μειωθούν οι πιθανότητες να επαναλάβουν τις πράξεις τους.

Στο χημικό ευνουχισμό χορηγούνται γυναικεία αντισυλληπτικά που κόβουν εξ' ολοκλήρου την παραγωγή της τεστοστερόνης και μειώνουν κατά πολύ τη σεξουαλική επιθυμία, η οποία επανέρχεται μόλις σταματήσει η αγωγή.


Η μέθοδος αυτή είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με τον καθηγητή Εγκληματολογίας Ντόναλντ Γκρούμπιν για τους παιδεραστές στην Πολωνία, τη Ρωσία καθώς και ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ και μπορεί να μειώσει από το 40% στο 5% τα ποσοστά επανάληψης των παιδοφιλικών πράξεων.

Υπάρχουν, όμως, έριδες σχετικά με το χημικό ευνουχισμό. Το Συμβούλιο της Ευρώπης ζήτησε από τη Γερμανία να καταργήσει την πρακτική αυτή, αν και η χώρα δεν θεωρεί τον ευνουχισμό ως τιμωρία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων θεωρεί υποτιμητική αυτή την πρακτική, κάνοντας λόγο για μη αναστρέψιμες βλάβες στο σώμα.


πηγή:newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου