Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012

Έδιωξαν τους αστέγους από το Ρουφ για να γίνει αγώνας!

 


Πέταξαν έξω από το κλειστό γυμναστήριο περίπου 80 άτομα

«Εκκαθαριστικές» επιχειρήσεις των αστέγων που φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο του Ρουφ πραγματοποίησε χθες η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αθηναίων.


Ανάμεσα στα περίπου 80 άτομα, που είχαν βρει καταφύγιο στο κλειστό γυμναστήριο, βρίσκονταν μία έγκυος γυναίκα και μια τραυματισμένη από τροχαίο ατύχημα, οι οποίες εκδιώχθηκαν βίαια από τις αστυνομικές αρχές. Τα κλινοσκεπάσματα που χρησιμοποιούσαν οι άστεγοι, τα μάζεψε ο δήμος και τα μετέφερε στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων.

Ωστόσο, η δημοτική αρχή, μιλώντας στο protothema.gr, κάνει λόγο για διακριτική παρουσία της δημοτικής αστυνομίας έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις και για συντονισμένη προσπάθεια δύο ιατρών και ενός κοινωνικού λειτουργού, ώστε να απομακρυνθούν οι άστεγοι με τη θέληση τους από το χώρο και το γυμναστήριο, αφού απολυμανθεί, να παραδοθεί στους αθλητές.

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους άστεγους, αλληλέγγυοι πολίτες απόψε θα συγκεντρωθούν στο Ρουφ και θα κάνουν παρέμβαση την ώρα που θα διεξάγεται αγώνας μπάσκετ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου