Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Το πρόσωπο του γυναικείου εγκλήματος


Μια σειρά φωτογραφιών συλληφθέντων γυναικών από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, δόθηκε στη δημοσιότητα από το αστυνομικό τμήμα της Νέας Νότια Ουαλίας της Αυστραλίας.

Με βλέμμα άλλοτε άδειο και κενό, και άλλοτε θλιμμένο τα πορτραίτα των γυναικών «αφηγούνται» την ιστορία που τις οδήγησε στο έγκλημα και την παραβατικότητα.

Ακολουθούν ορισμένες από τις 2.500 τέτοιες εικόνες που δημοσιεύτηκαν και έχουν τραβηχτεί μεταξύ του 1910 και του 1930.Η Dorothy Mort δολοφόνησε το Δεκέμβριο του ’20 τον εραστή της, όταν αυτός της ανακοίνωσε την επιθυμία του να χωρίσουν.

Η Harry Crawford πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της υποδυόμενη τον άντρα. Το πραγματικό της όνομα ήταν Eugenia Falleni. Παντρεύτηκε τη χήρα Annie Birkett το 1913 και αργότερα καταδικάστηκε για τη δολοφονία της.Η Edith Ashton κατηγορήθηκε για ληστεία και για οργάνωση παράνομων αμβλώσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων 2 γυναίκες έχασαν τη ζωή τους.Η εικονιζόμενη αριστερά, Ada McGuinness είχε χαρακτηριστεί «η πιο διαβολική γυναίκα του Σύδνεϋ», από έναν μάρτυρα κατά τη διάρκεια δίκης για κατοχή και εμπόριο κοκαΐνης. Στη δίκη παρευρέθηκε και η κόρη της, κατηγορούμενη για παρόμοια αδικήματα.Η Fay Watson συνελήφθη τη δεκαετία του ’20 και καταδικάστηκε για κατοχή κοκαΐνης.Η 34χρονη Alma Smith φυλακίστηκε για 5 χρόνια καθώς είχε βοηθήσει μια νεαρή γυναίκα να πραγματοποίησε άμβλωση κατά την οποία έχασε τη ζωή της.Για παρόμοιες κατηγορίες σχετικά με την οργάνωση αμβλώσεων, καταδικάστηκε η Vera Crichton.Η Elizabeth Singleton είχε κατηγορηθεί αρκετές φορές για πορνεία και φυλακίστηκε στο Long Bay.Η 24χρονη Alice Adeline Cooke κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για διγαμία.Η Elizabeth Ruddy καταδικάστηκε σε καταναγκαστικά έργα για 12 μήνες με την κατηγορία της κλοπής.Μια ακόμη γυναίκα, η Janet Wright, βρέθηκε κατηγορούμενη για οργάνωση παράνομων αμβλώσεων.Η Emily Hemsworth απαλλάχθηκε από την κατηγορία της δολοφονία του νεογέννητου παιδιού της, λόγω ψυχολογικής διαταραχής.

v

Η σεσημασμένη για ληστείες κοσμηματοπωλείων Jessie Longford, έπεσε στη χέρια των Αρχών, όταν συνελήφθη από τον διάσημο την εποχή εκείνη μυστικό αστυνομικό Constable CJ Chuck που είχε λάβει το προσωνύμιο «η σκιά».Η γηραιά κακοποιός Annie Matthews συνελήφθη στις 3 Ιουλίου του 24, ωστόσο δεν είναι γνωστές οι κατηγορίες τις οποίες αντιμετώπιζε.Κατηγορούμενη για ληστείες κοσμημάτων και ρούχων, η Doris Poole παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα του Newtown.Αν και μόλις 23 ετών, η Jean Wilson είχε κατηγορηθεί ουκ ολίγες φορές για διάρρηξη και κλοπή.Η χρήση κοκαΐνης οδήγησε την Amy Lee, αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη.

πηγή:newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου