Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Τελετουργικά που κόβουν την ανάσα!


Τη μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου αλλά και τις πιο παράξενες και επικίνδυνες θρησκείες καταγράφει μέσα από 80 διαφορετικές θρησκευτικές τελετές η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του BBC «Rituals» που κάνει πρεμιέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στις μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.

Η σειρά αυτή επιδιώκει να φέρει στο φως ορισμένες από τις πιο ακραίες θρησκευτικές τελετές και παραδόσεις που τηρούνται από τους ανθρώπους. Πρόκειται για μια εξαντλητική και εις βάθος έρευνα, η οποία φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά με τις... αόρατες δυνάμεις του πνευματικού κόσμου.

Καθημερινά, σε μια γωνιά του πλανήτη, ξεπροβάλλουν νέες θρησκείες. Κάποιες από αυτές είναι παράξενες, κάποιες επικίνδυνες, ενώ υπάρχουν και κάποιες άλλες που είναι... σοκαριστικές.

Από τον Ταοϊσμό στην Κίνα μέχρι και τη μαύρη μαγεία στη Δυτική Αφρική, ο Βρετανός Pete Owen Jones καθοδηγεί τους τηλεθεατές σε ένα ταξίδι πίστης σε όλη τη Γη. Μέσα σε ένα χρόνο, οι πνευματικές αναζητήσεις του τον οδηγούν σε έξι ηπείρους, καθώς εξερευνά 80 διαφορετικές θρησκευτικές τελετές.

Οι έξι μεγαλύτερες θρησκείες, όμως, είναι μόλις ένα μέρος της ιστορίας. Η θρησκευτική πίστη είναι ουσιαστικά η πίστη στο ιερό και εκφράζεται με μια ανεξάντλητη ποικιλία τελετών.

Η αποστολή του Pete είναι να γίνει μάρτυρας και να συμμετάσχει σε τελετές, που δεν έχουν αποτυπωθεί ποτέ σε εικόνα και να κατανοήσει σε βάθος την ανθρώπινη πίστη στο άγνωστο. Ως αγγλικανός ιερέας, ο Pete έρχεται αντιμέτωπος με πολιτισμούς που προκαλούν τις αξίες και τις προκαταλήψεις του και που τον ξαφνιάζουν ή ακόμα και τον προσβάλουν, αλλά παράλληλα τον διαφωτίζουν.

Καθώς περιηγείται ανά τον κόσμο, ο Pete ξεκινά να χτίζει μια πρώτη εικόνα για τις εκφράσεις της θρησκείας στη Γη. Το ντοκιμαντέρ αυτό, είναι ο απόλυτος οδηγός για τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις όλων των θρησκειών, και αποδεικνύει πως όλοι έχουν ανάγκη από μια θρησκεία.

Στο πρώτο επεισόδιο, προκειμένου να διαπιστώσει τον τρόπο με τον οποίο έχουν επιβιώσει οι φυλετικές παραδόσεις στον 21ο αιώνα, ο Pete γίνεται μάρτυρας συγκλονιστικών τελετουργικών στο Sulawesi, στο Alice Springs και στις Φιλιππίνες. Περιηγείται στην άγρια φύση της Αυστραλίας, προσπαθώντας να αντιληφθεί τη ζωή των ιθαγενών.

Από το Σίδνεϊ μέχρι τις Φιλιππίνες, τα τελετουργικά που αποκαλύπτονται κόβουν την ανάσα!






πηγή:newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου