Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Έρωτας στην ομίχλη -Το νέο βιβλίο της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη

Τον Σεπτέμβριο, τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, που τα χρώματα της φύσης συνδυάζονται μοναδικά και οι ρυθμοί της καθημερινής μας ζωής μπαίνουν πλέον σε κανονική ροή, επέλεξε για να κυκλοφορήσει το νέο της βιβλίο, η συγγραφέας Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη, με τίτλο «Έρωτας στην ομίχλη» από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».
Πρόκειται για το ένατο συγγραφικό της έργο, ένα ψυχολογικό θρίλερ που διατρέχει τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής ιστορίας του εικοστού αιώνα αποτολμώντας να ρίξει φως στην ομίχλη, όπως αναφέρεται στη προδημοσίευση που γίνεται στο ιστολόγιο της συγγραφέως.

ioystini-book
Ο "Έρωτας στην ομίχλη" μας μεταφέρει σε ένα ορεινό χωριό της Πέλλας, εκεί όπου βρίσκει καταφύγιο μία μεγαλοαστική οικογένεια από την Ίμερα του Πόντου, έπειτα από τη γενοκτονία του 1916. Ο ένας γιος, ο Αριστοτέλης Αγριππίδης, ξενιτεύεται για σπουδές στην Αμερική και πλουτίζει με τα ματωμένα λεφτά της ποτοαπαγόρευσης. Επιστρέφει στο Μικροδέντρι της μετανάστευσης και γίνεται ο ευπατρίδης που κτίζει την εκκλησιά και το σχολείο. Εκεί θα φτάσει ως πρωτοδιόριστη δασκάλα στα τέλη του '70 η Αμαλία Αναγνώστου με τη φλόγα στα μάτια και το πάθος να μεταλαμπαδεύσει τη γνώση στα παιδιά μιας κλειστής αγροτικής κοινωνίας. Ο έρωτας σημαδεύει την Αμαλία με το τόξο του επίγονου Αριστοτέλη Αγριππίδη. Μα είναι γεμάτος σκιές και μυστικά. Η ομίχλη απλώνεται στο Μικροδέντρι όπως οι κρυφές ιστορίες των ανθρώπων του χωριού. Τα γάργαρα νερά του ποταμού γίνονται η ευλογία και η κατάρα του τόπου...
Το πρώτο βιβλίο της Ιουστίνης Φραγκούλη-Αργύρη που κυκλοφόρησε ήταν "Η Μοναξιά Ενός Ασυμβίβαστου", (Εκδόσεις Εξάντας 2000)The Lonely Path of Integrity (Exandas Publications 2002). Ένα βιβλίο, το οποίο, αποτέλεσε την επίσημη βιογραφία του πρώην αρχιεπισκόπου Αμερικής Σπυρίδωνος καθώς το υλικό που δημοσιεύθηκε στηριζόταν στις σημειώσεις, το αρχείο, το ημερολόγιο του αρχιεπισκόπου, σε συνεντεύξεις με πρόσωπα του περιβάλλοντός του, στον ελληνικό και αμερικάνικο τύπο, καθώς και στην προσωπική εμπειρία της συγγραφέως που έζησε από κοντά τα γεγονότα ως δημοσιογράφος.
ioystini
" Η δημοσιογράφος-συγγραφέας Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη "

Μετά από αυτό, ακολούθησαν τα μυθιστορήματα: "Πετάει, πετάει το σύννεφο" (Εκδόσεις Ψυχογιός 2003), Στις Αγορές του Κόσμου (Ελληνικά Γράμματα 2004),το δίγλωσσο βιβλίο "Η Παρακαταθήκη" (Ελληνικά Γράμματα 2005), ένα τρυφερό πολυσυλλεκτικό βιβλίο για την αδελφή της "Μια πεταλούδα στη ζωή μας" (Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα 2005). Το 2006 κυκλοφόρησε το μεταφεμινιστικό μυθιστόρημα "Ψηλά Τακούνια Για Πάντα" (Ελληνικά Γράμματα 2006). Ακολούθησε "Ημερολόγιο Αβάνας. Η Κούβα στο Λυκόφως του Κάστρου" (εκδόσεις Ηλέκτρα 2008) και το μυθιστόρημα "Για την αγάπη των Άλλων" (εκδόσεις Ψυχογιός 2009).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου