Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Πωλητήριο στη νησίδα Πάτροκλος

Πωλητήριο στη νησίδα Πάτροκλος

 

Στο σφυρί ακόμα δεκατρία νησιά

Πωλητήριο, με τιμή εκκίνησης τα 150 εκατ. ευρώ, έχει αναρτηθεί σε καναδική ιστοσελίδα για την περίφημη ιδιωτική νησίδα Πάτροκλος, για την οποία έχουν εκδηλώσει κατά καιρούς ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, μια ισραηλινή εταιρεία (στην οποία είχε εμπλακεί και το όνομα του πρώην προέδρου Αριέλ Σαρόν), η Ντονατέλα Βερσάτσε και, τελευταία, επενδυτικό fund από το εμιράτο του Ντουμπάι.

Στόχος όλων των προαναφερόμενων υποψήφιων επενδυτών ήταν η ανάπτυξη πολυτελούς ξενοδοχείου, θεματικού πάρκου, spa, γηπέδου γκολφ μέχρι και καζίνο.

Οι τίτλοι ιδιοκτησίας του νησιού ανήκουν στην οικογένεια Γιατράκου, ενώ πολλές επενδυτικές κινήσεις που επιχειρήθηκαν έχουν μπλοκαριστεί στο παρελθόν, λόγω της ανακήρυξης ενός μέρους του νησιού σε αρχαιολογική περιοχή.

Η αγγελία για το πωλητήριο του νησιού αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα privateislandsonline.com και μεταξύ άλλων αναφέρονται τα 5.050 ελαιόδεντρα καθώς και οι 150... κατσίκες που βρίσκονται στο νησί.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην πολύ μικρή απόστασή του από το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (25 χλμ.) και από το λιμάνι του Λαυρίου, καθώς και στο γεγονός ότι μπορεί να συνδεθεί με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

Παίρνουν σειρά 13 νησιά

Με τιμές πώλησης που ξεκινούν από 1,5 εκατ. ευρώ και φτάνουν σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, μεγάλος αριθμός ιδιωτικών ελληνικών νησιών βγαίνει στο σφυρί μέσω διεθνών ιστοσελίδων.

Μεγάλο χαρτοφυλάκιο πώλησης ελληνικών νησιών διαθέτει η καναδέζικη εταιρεία Private Islands Inc., η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η αγορά ελληνικών νησιών είναι ιδιαίτερα σημαντική, με τιμές σχετικά προσιτές, που δεν ξεπερνούν εκείνες για ένα σαλέ στο δημοφιλές χειμερινό θέρετρο Άσπεν των ΗΠΑ.


πηγή:newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου