Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Επώνυμοι που άφησαν την τελευταία τους πνοή σε ξενοδοχεία

Επώνυμοι που άφησαν την τελευταία τους πνοή σε ξενοδοχεία

 

Δυστυχώς έμειναν στο check - in

Επισκέπτονται συχνά πυκνά τα ξενοδοχεία είτε για επαγγελματικούς είτε για προσωπικούς λόγους. Επομένως, δεν είναι και τόσο απίθανο να τύχει να αφήσουν την τελευταία τους πνοή κατά τη διαμονή τους σε αυτά.

Με πιο πρόσφατο παράδειγμα το θάνατο της Whitney Houston που πέθανε σε ξενοδοχείο του Λος Άντζελες, αρκετοί επώνυμοι έκαναν check in σε πολυτελή ξενοδοχεία χωρίς δυστυχώς να προλάβουν να κάνουν check out.

Πύργος του Marmont, δυτικό Χόλυγουντ



Ο κωμικός ηθοποιός John Belushi πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών ενώ έμενε σε ένα από τα μπανγκαλόου του περιβόητου πύργου Marmont στο Χόλυγουντ, στις 5 Μαρτίου του 1982. Ήταν μόλις 33 ετών και τα άψυχο σώμα του βρήκε στο κρεβάτι του ο προσωπικός του γυμναστής. Οι προσπάθειες να τον επαναφέρουν στη ζωή δυστυχώς απέτυχαν.

Μοτέλ Lorraine, Μέμφις




Ήταν στις 4 Απριλίου του 1968 όταν ο Martin Luther King, έπεσε νεκρός σε ηλικία 38 ετών, από πυροβολισμό στο μπαλκόνι του μοτέλ όπου διέμενε στο Μέμφις. Ένας κακοποιός, ο James Earl Ray, καταδικάστηκε για τη δολοφονία και πέρασε όλη του τη ζωή στη φυλακή. Στη δεκαετία του '80, και έπειτα από κήρυξη πτώχευσης του ξενοδοχείου, μια ομάδα επιχειρηματιών το αγόρασε και το 1991 άνοιξε ξανά ως Μουσείο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων του Μέμφις.
Εξωτερικά, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Στην είσοδο, βρίσκονται μια Ντοντζ του 1959 και μια Κάντιλακ του 1968, ακριβώς σαν τα αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα εκεί τη μέρα της δολοφονίας. Στο μπαλκόνι του πρώτου ορόφου, μπροστά από το 306, υπάρχει ένα στεφάνι στο σημείο όπου στεκόταν ο King όταν πυροβολήθηκε.
Στο εσωτερικό του, φωτογραφίες, πίνακες, διαγράμματα, ταινίες, αρχεία και εκθέματα, μεταφέρουν τους επισκέπτες σε μια διαδρομή που δείχνει την πορεία του κινήματος των μαύρων για τα ανθρώπινα δικαιώματα από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα.
Ξενοδοχείο d'Alsace, Παρίσι


Στις 30 Νοεμβρίου του 1900 ο Ιρλανδός Oscar Wilde πέθανε το δωμάτιο 16 του ξενοδοχείου. Ο Wilde ήταν 46 ετών και η υγεία του δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Παρά το γεγονός ότι είχε τιμηθεί για τη γραφή του, φυλακίστηκε κατηγορούμενος για ομοφυλοφιλία και σοδομισμό. Η δύσκολη ζωή στη φυλακή επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την υγεία του με αποτέλεσμα να χειροτερεύει διαρκώς μετά την αποφυλάκιση του.
Ξενοδοχείο Ritz-Carlton, Σίδνει


Ο Michael Hutchence τραγουδιστής του Αυστραλιανού συγκροτήματος INXS κρεμάστηκε με μία δερμάτινη ζώνη στο δωμάτιο 524 του ξενοδοχείου Ritz-Carlton του Σίδνεϊ στις 22 Νοεμβρίου του 1997.
Η καθαρίστρια του ξενοδοχείου βρήκε το σώμα του 37χρονου τραγουδιστή κρεμασμένο πίσω απο την πόρτα το επόμενο πρωί.
Ξενοδοχείο Seminole Hard Rock, Μαϊάμι

Το κουνελάκι του Playboy Anne Nicole Smith πέθανε στο ξενοδοχείο Hard Rock Hotel απο υπερβολική δοση χαπιών στις 8 Φεβρουαρίου του 2007 σε ηλικία 39 ετών. H Anne Nicole βρέθηκε αναίσθητη στο κρεβάτι της ενώ έξι μήνες νωρίτερα είχε πεθάνει ο πρωτοτοκος γιός της απο ναρκωτικά.
Ξενοδοχείο Ambassador, Λος Άντζελες


Λίγες ώρες αφότου κέρδισε τις προκριματικές εκλογές στην Καλιφόρνια που του εξασφάλισαν το χρίσμα των Δημοκρατικών, ο Robert F. Kennedy δολοφονήθηκε στην κουζίνα του ξενοδοχείου λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 5ης Ιουνίου του 1968.
Ο 24χρονος Παλαιστίνιος Sirhan Sirhan καταδικάστηκε για τη δολοφονία κι εξακολουθεί να εκτίει την ποινή του στη φυλακή. Το ξενοδοχείο κατεδαφίστηκε το 2005 και στη θέση του ανεγέρθηκαν έξι σχολεία που πήραν την ονομασία Robert F. Kennedy.
Ξενοδοχείο Ritz, Παρίσι

Η σχεδιάστρια Coco Chanel ζούσε σε μια από τις πολυτελείς σουίτες του ξενοδοχείου Ritz στο Παρίσι για 30 χρόνια και πέθανε σε ηλικία 87 ετών τον Ιανουάριο του 1971.
Η Chanel δούλευε την ανοιξιάτικη κολεξιόν στο δωμάτιο της τη στιγμή του θανάτου της. Ξαφνικά, ένιωσε μια αδιαθεσία, πήγε στο κρεβάτι της και πέθανε ήρεμα στον ύπνο της. Τα επίσημα αίτια του θανάτου της παραμένουν άγνωστα.



πηγή:newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου