Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ


Πρώτη είδηση αποτελεί στα καναδικά μέσα ενημέρωσης η χθεσινή ψηφοφορία του Ελληνικού Κοινοβουλίου σχετικά με το νέο μνημόνιο και τα νέα μέτρα περικοπών. Όλοι οι τίτλοι των ειδήσεων και των εφημερίδων στον Καναδά μιλάνε για ιστορική υπερψήφιση του μνημονίου με την Αθήνα να φλέγεται απο τους...
διαδηλωτές, όπως σημειώνουν τα πρωτοσέλιδα.

Στις ανταποκρίσεις αναφέρεται, με δραματικούς τόνους, το γεγονός ότι χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν μπροστά από το ελληνικό Κοινοβούλιο εναντίον του νομοσχεδίου και ότι προκλήθηκαν βανδαλισμοί και ταραχές στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Μικρή άνοδο παρουσίασαν σήμερα οι συναλλαγές στην Αυστραλία μετά την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από την ελληνική βουλή.Την ίδια στιγμή στο σύνολό τους τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης κάνουν αναφορά στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, ρεπορτάζ από ανταποκριτές στο κέντρο της Αθήνας παρουσιάζουν εικόνες από τις συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις της αστυνομίας και στους διαδηλωτές, από τις καταστροφές σε καταστήματα, στους δρόμους και σε τράπεζες αλλά και από φλεγόμενα κτίρια.

Οι εικόνες που μεταδίδουν, προκαλούν σοκ στην αυστραλιανή κοινή γνώμη, όπως προκύπτει και από τα σχόλια που γίνονται σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και σε ιστοσελίδες.

Ο Αυστραλός Θησαυροφύλακας, Γουέιν Σουάν, χαρακτήρισε «θετικό βήμα» την ψήφιση της δανειακής σύμβασης και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του χρέους της Ελλάδας.

Ο κ. Σουάν χαρακτήρισε «ιδιαίτερα ενοχλητικές τις εικόνες από τα επεισόδια και την φλεγόμενη Αθήνα», τόνισε, ωστόσο ότι κατανοεί πως τα μέτρα που ψηφίστηκαν δεν είναι δημοφιλή.

«Είναι απαραίτητα όμως αν πρόκειται να σωθεί η Ελλάδα», πρόσθεσε και σημείωσε πως «η κατάσταση στην Ελλάδα θα πρέπει να πείσει τους Ευρωπαίους να βάλουν σε τάξη τα οικονομικά τους, γιατί όσο καθυστερούν στη λήψη σωστών και αποτελεσματικών αποφάσεων τόσο πιο επώδυνα γίνονται τα μέτρα» .

Οι Αυστραλοί αναλυτές εκτιμούν πως η νέα δανειακή σύμβαση «πέρασε άνετα» από το ελληνικό κοινοβούλιο, παρά τις διαφοροποιήσεις δεκάδων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Δημοκρατίας και του ΛΑΟΣ. Προσθέτουν όμως πως ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού αντιδρά και πολλοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους οργή τους και κάποια με βία.

Μερικοί χαρακτηριστικοί τίτλοι είναι ενδεικτικοί:

SBS: «Σοβαρότατα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας» .

ABC: «Μάχες μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην Αθήνα» .


πηγή:fimotro
The Age: «Ψηφίστηκαν τα μέτρα λιτότητας αλλά η Αθήνα κάηκε» .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου