Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Η Αριστερά καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους κατά του νέου μνημονίου

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση για «διαπραγμάτευση εν κρυπτώ, ερήμην των υπολοίπων κομμάτων»





Σε λαϊκό ξεσηκωμό καλεί το ΚΚΕ για να μην υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση. Μάλιστα αντί σχολίου για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τη διαμόρφωση του νέου μνημονίου, παραθέτει δυο στίχους από το ποίημα του Κώστα Βάρναλη «Η καμπάνα» (Σκλάβοι Πολιορκημένοι):
«Κι αν είναι ο λάκκος σου πολύ βαθύς,
χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς».
Μάλιστα, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρία Αλέκα Παπαρήγα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης (9.2.2012), στον Περισσό, με θέμα «το μακελειό σε βάρος του λαού».

Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι «η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα τώρα πρέπει με μια φωνή και μια γροθιά να ταρακουνήσουν την Ελλάδα. Να μην ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση. Να απαντήσουν με ξεσηκωμό, οργάνωση, λαϊκή συμμαχία, συμπόρευση με το ΚΚΕ».Θέτει σε πρώτη γραμμή το αίτημα για «αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και μονομερής διαγραφή του χρέους».



Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Αλ. Τσίπρα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν τις επόμενες μέρες, γεμίσουν οι δρόμοι διαδηλωτές, όπως τον περασμένο Ιούνιο, «αυτή τη φορά ένα πολιτικό σύστημα το οποίο είναι ετοιμόρροπο, κρέμεται από μια κλωστή, δεν θα αντέξει και θα καταρρεύσει». ΄Οπως είπε μιλώντας στον Real Fm «θα είναι μια μεγάλη νίκη υπέρ της δημοκρατίας και υπέρ των λαϊκών συμφερόντων».
Κατήγγειλε την κυβέρνηση για «διαπραγμάτευση εν κρυπτώ, ερήμην των υπολοίπων κομμάτων, ερήμην όμως και του ελληνικού λαού» και για μια ακόμα φορά απαίτησε εκλογές «πριν κλείσει οποιαδήποτε συμφωνία».

Επίσης, κατηγόρησε το ΚΚΕ και τη Δημοκρατική Αριστερά για «μικροκομματικό σχεδιασμό», που αφορά στα εκλογικά ποσοστά. ΄Ετσι, εξήγησε την άρνησή τους στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για συμπόρευση των αντιμνημονιακών αντινεοφιλελεύθερων δυνάμεων με προοπτική έναν νέο συνασπισμό εξουσίας.
πηγή:vima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου