Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Έλληνας star καταγγέλλει ρατσισμό στο Hollywood

Έλληνας star καταγγέλλει ρατσισμό στο Hollywood
Ρατσισμό στο Χόλιγουντ καταλογίζει -εμμέσως, πλην σαφώς- ο δημιουργός του σύμπαντος του Star Wars.
O διάσημος σκηνοθέτης Τζορτζ Λούκας, λέει χαρακτηριστικά ότι χρειάστηκε 20 χρόνια για να γυρίσει την ταινία Red Tails, επειδή «πρόκειται για μια ταινία όπου πρωταγωνιστούν» μόνο Αφρο-αμερικάνοι.
Μιλώντας στο «The Daily Show», ο Λούκας είπε ότι έπρεπε να χρηματοδοτήσει μόνος του τη μεταφορά στο σινεμά της πραγματικής ιστορίας για μια ομάδα Αφρο-αμερικανών πιλότων που πολέμησαν στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Υποστήριξε ότι τα μεγάλα στούντιο δεν έδιναν λεφτά για την ταινία του, με την αιτιολογία ότι «δεν υπήρχαν μεγάλοι λευκοί ρόλοι σε αυτήν».
«Την έδειξα σε όλα τα στούντιο και μου είπαν: "Όχι. Δεν ξέρουμε πως να προωθήσουμε μια ταινία σαν αυτή"» είπε ο σκηνοθέτης.
«Δεν πιστεύουν ότι υπάρχει αγορά στο εξωτερικό γι' αυτή την ταινία, και αυτή (η ξένη αγορά) αποτελεί το 60% των εσόδων τους» πρόσθεσε.
Ο Τζορτζ Λούκας είναι συν-σεναριογράφος και παραγωγός της ταινίας, την οποία σκηνοθέτησε ο Άντονι Χέμινγουεϊ.
Η ταινία δείχνει πως οι Αφρο-αμερικανοί πιλότοι ήταν χωρισμένοι από τους υπόλοιπους και πως παρέμεναν στο έδαφος για το μεγαλύτερο μέρος του πολέμου, έως ότου κλήθηκαν να πολεμήσουν για την πατρίδα τους.
Είναι παράδοξο το γεγονός ότι τα στούντιο του Χόλιγουντ δεν θέλησαν να χρηματοδοτήσουν μια ταινία που φέρνει την υπογραφή του Λούκας, ενός από τους πιο κερδοφόρους Αμερικανούς παραγωγούς και σκηνοθέτες.
Ο Τζορτζ Λούκας χρειάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να δώσει 58 εκατομμύρια δολάρια από δικά του χρήματα. Μεγάλο ποσό θα διατεθεί για τα έξοδα διανομής της ταινίας.


 Πηγή: in

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου