Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Η Google τιμά τον "πατέρα" της Γεωλογίας

Η Google με το σημερινό της λογότυπο, τιμά τον "πατέρα" της Γεωλογίας, Nicolas Steno, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα πριν από 374 χρόνια.
Ο Δανός επιστήμονας που πέθανε στις 25 Νοεμβρίου του 1686, ασχολήθηκε με την ανατομία,την γεωλογία και την στρωματολογία στις επιστήμες στις οποίες θεωρείται πρωτοπόρος.
Η στρωματογραφία, της οποίας θεωρείται ο "πατέρας" είναι ιδιαίτερος κλάδος της Γεωλογίας και συγκεκριμένα της Ιστορικής Γεωλογίας, που αντικείμενο έρευνας και μελέτης είναι η τάξη και η θέση των στρωματοποιημένων πετρωμάτων του στερεού φλοιού της Γης.
Γεννήθηκε ως Niels Stensen στην Κοπεγχάγη και μετά τον θάνατο του πατέρα του η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε. Το 1660 έφυγε για να σπουδάσει ιατρική στην Ολλανδία, και μετά πήγε στην Ιταλία όπου και έγινε μέρος ομάδας ερευνητών που ακολουθεί τα βήματα της μαθηματικής προσέγγισης του Γαλιλαίου στην επιστήμη.
Το έργο του σχετικά με τα δόντια του καρχαρία που πιάστηκε από ψαράδες κοντά στην πόλη του Λιβόρνο, τον οδήγησε στο ερώτημα του πώς σε στερεά αντικείμενα θα μπορούσαν να βρεθούν σε άλλα στερεά αντικείμενα, όπως πέτρες ή στρώματα βράχων.
Ανακηρύχθηκε όσιος το 1987 από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ, ολοκληρώνοντας το πρώτο βήμα προς την ανακήρυξή του ως Άγιο.

πηγή:mediasoup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου