Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

«Μπλόκο» στα σημεία διέλευσης προς τη Γερμανία

«Μπλόκο» στα σημεία διέλευσης προς τη Γερμανία 

Κορυφώνονται οι διαμαρτυρίες κατά του σχεδίου Μέρκελ

Βέλγοι συνδικαλιστές απέκλεισαν σήμερα ένα συνοριακό σημείο διέλευσης με τη Γερμανία και σταμάτησαν την κυκλοφορία σε ένα άλλο, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που πραγματοποιούν διαμαρτυρόμενοι για τα προωθούμενα από τη Γερμανία μέτρα λιτότητας στην ΕΕ.

Ο δρόμος που οδηγεί στη Γερμανία είχε αποκλειστεί πλήρως στο Οζέ, ενώ τα αυτοκίνητα περνούσαν με πολύ αργούς ρυθμούς από το Κέλμις, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga. Αμφότερες οι πόλεις βρίσκονται κοντά στη γερμανική πόλη του Άαχεν.

Το σοσιαλιστικό εργατικό συνδικάτο FGTB ανακοίνωσε πως οργάνωσε «μια συμβολική δράση για να αμφισβητήσει την πολιτική της Ευρώπης και της κυβέρνησης Μέρκελ που πιέζει για να περάσουν οι πιο συντηρητικές μεταρρυθμίσεις ... και θέτει τις βάσεις για τη μεγάλη καταλήστευση των εργαζομένων».

Περίπου 400 συνδικαλιστές συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες.

Από την 24ωρη γενική απεργία, την πρώτη που πραγματοποιείται στο Βέλγιο εδώ και 18 χρόνια, έχουν παραλύσει όλες οι δημόσιες μεταφορές και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες, ενώ τα νοσοκομεία προσφέρουν το ελάχιστο των υπηρεσιών. Η απεργία πρόκειται να λήξει σήμερα στις 10 μ.μ. (τοπική ώρα, 23.00 ώρα Ελλάδας).

Λόγω της απεργίας ζητήθηκε από τους ηγέτες που θα συμμετάσχουν στη σύνοδο κορυφής να φτάσουν νωρίτερα στις Βρυξέλλες, χθες, ή να χρησιμοποιήσουν ένα στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Μποβεσέν.
 
 
 
πηγή:newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου