«Θα πρέπει να φτιαχτούν κρεμάλες από τη Βασιλίσσης Σοφίας ως τις στήλες του Ολυμπίου Διός, ώστε να κρεμαστούν: ένας δεσπότης, ένας εισαγγελέας, ένας υπουργός, ένας μηχανικός, ένας γιατρός, ένας εφοριακός, ένας πανεπιστημιακός, ένας από κάθε σινάφι και πέντε δημοσιογράφοι. Η Εκκλησία κρέμασε ένα δεσπότη. Οι άλλες θέσεις περιμένουν τους υπόλοιπους», δηλώνει ο τέως μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος, εννοώντας φυσικά όχι την εκτέλεση, αλλά την απογύμνωση με σκληρό τρόπο των παραπάνω από τις εξουσίες τους.
Όσον αφορά το ρόλο της εκκλησίας στην κρίση, ο τέως μητροπολίτης Ζακύνθου, σημειώνει ότι η εκκλησία κάνει ό,τι μπορεί, αλλά δεν έχει να δώσει πολλά, ενώ δηλώνει αντίθετος σε κάθε προσπάθεια εμπλοκής της στην πολιτική.
Πάντως ο ίδιος, ερωτηθείς σχετικά, δεν διστάζει να χαρακτηρίσει ως «αναγκαίο κακό» την κυβέρνηση, ενώ βρίσκει λογικές τις απαιτήσεις των δανειστών μας. Θα μπορούσε, βέβαια, να ωθήσει ή έστω να προτείνει στην Εκκλησία να συμπαρασταθεί στον ελληνικό λαό και όπως άλλωστε λέει και η θρησκεία μας, να δώσει τον ένα εκ των δύο χιτώνων.

πηγή:prionokordela