Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Απεργιών συνέχεια στην «Ελευθεροτυπία»

eleftherotipia_sima
Κλειστή την «Ελευθεροτυπία» στις συζητήσεις που ξεκίνησαν με τη Μάνια Τεγοπούλου, ύστερα από την έκδοση της προσωρινής διαταγής για υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99, θέλει η πλειοψηφία αυτών που μετείχαν στη σημερινή συνέλευση των εργαζομένων. Αυτοί που μετείχαν στη συνέλευση δεν ήταν πάνω από 200, σ' ένα σύνολο 850 εργαζομένων. Η πρόταση για συνέχιση των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων έγινε από τον εργασιακό εκπρόσωπο των δημοσιογράφων, Πάνο Σώκο, αλλά ακούσθηκαν φωνές για αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων. Το επιχείρημα της συνέχισης των κινητοποιήσεων ήταν: να κρατηθούν τα κεκτημένα και να υπάρξει κάτι πιό ουσιαστικό στις συζητήσεις, οι οποίες θα συνεχισθούν.
Για τα της συζήτησης με τη Μάνια Τεγοπούλου, που χθες Τρίτη το απόγευμα έγινε στο σπίτι της, ο Πάνος Σώκος ενημέρωσε ότι:
- Η ρητή διαβεβαίωση της εργοδοσίας είναι ότι δεν μπαίνει θέμα αμφισβήτησης των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων που οι εργαζόμενοι δικαιούνται. Το άρθρο 99 εξάλλου προβλέπει ότι εφόσον υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία θέμα «κουρέματος» δεδουλευμένων και αποζημιώσεων δεν μπαίνει.
- Πρόθεσή της είναι η προκαταβολή ενός μισθού από τα δεδουλευμένα και με την έναρξη λειτουργίας της εφημερίδας και με το δεδομένο ότι δεν θα υπάρχει κατακράτηση των εισπράξεων από το πρακτορείο, τα έσοδα αναλογικά να πηγαίνουν στους εργαζόμενους για τις προσφερόμενες υπηρεσίες του.
- Μπίζνες πλαν, ουσιαστικά και κατά την παραδοχή της εργοδοσίας δεν υπήρχε. ΄Ηταν ένα σχέδιο με αρχή, δίχως μέση και τέλος. Θα υπάρξει μία πρόταση βιωσιμότητας από την επιχείρηση, η οποία θα δοθεί στους εργαζόμενους για τις παρατηρήσεις τους, έτσι ώστε να υπάρξει κοινή πρόταση η οποία θα παρουσιασθεί στην κύρια εκδίκαση της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99, στις 15 Φεβρουαρίου.
- Θα υπάρξει λίστα με τους εργαζόμενους που θέλουν να υπαχθούν στο καθεστώς της συναινετικής απόλυσης και ανάλογα με το ύψος των αποζημιώσεων που θα απαιτηθούν θα προχωρήσει σε συνολική ή μερική υλοποίηση των συναινετικών απολύσεων.
Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίσθηκε, η Μάνια Τεγοπούλου θέλει να συνεχίσει την έκδοση της εφημερίδας.

πηγή:.northpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου