Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Ο τραπεζίτης, ο κυνόδοντας κι ο … φρονιμίτης

Ο τραπεζίτης, ο κυνόδοντας κι ο … φρονιμίτηςΠροσέρχεται στο τραπέζι του διαλόγου, λέει ο Παναγόπουλος, αλλά δεν συζητάει την ατζέντα που βάζουν οι εργοδότες, να βρούνε άλλη ατζέντα και παρακαλεί να είναι και σοβαρή, γιατί καλά τα τσάγια και οι συμπάθειες, ειδικά με αυτό τον καιρό αλλά δεν έχει καιρό για χάσιμο, οργανώνει αγώνες ο άνθρωπος.
Ή πολύ αθώος είναι ο πρόεδρος ή δουλευόμαστε.
Όταν ο πρωθυπουργός τραπεζίτης έχει δείξει τους … κυνόδοντές του όσον αφορά τις προθέσεις του επισείοντας χρεοκοπία εντός του επόμενου τριμήνου, όταν η ανεργία είναι στα επίπεδα που είναι και η εργασιακή εξαθλίωση έχει γίνει καθεστώς χάρη στις βουλές των εργοδοτών και των συνθηκών που έχουν διαμορφώσει με τη βοήθεια της προηγούμενης και της τωρινής κυβέρνησης, νομίζει ο Παναγόπουλος ότι μπορεί να πηγαίνει σε τραπεζώματα και να ορίζει την ατζέντα; Ειδικά όταν δεν έχει διαπιστευτήρια ιδιαίτερης … ακαμψίας στη στάση του και ένα χρόνο πριν συζητούσε εν κρυπτώ για τις κλαδικές συμβάσεις οι οποίες κατέστησαν μακαρίτισσες από την πολλή τη διαπραγμάτευση και τώρα οι επιχειρησιακές και οι ατομικές συμβάσεις θερίζουν την εργασία από άκρου εις άκρον!
Τι έχεγγυα προσφέρει από την άλλη ο λόγος ενός συνδικαλιστή που δηλώνει ότι δεν δέχεται καμία συζήτηση για το μισθολογικός κόστος επειδή «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια». Αν κατά τη γνώμη του υπήρχαν δηλαδή, θα συζητούσε;
Από την άλλη, οι εργοδότες δεν είναι τίποτε χαϊβάνια που δεν ξέρουν πώς να περάσουν αυτό που θέλουν ειδικά εκεί που υπάρχει διαπιστωμένη… ευλιγισία. Τους εκβιασμούς τους παίζουν στα δάχτυλα.
Ο Παναγόπουλος κάλεσε τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς «να μη βρέχουν τα παντελόνια τους κάθε φορά που συνομιλούν με την κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί». Να του ευχηθούμε να μην πάθει το ίδιο στη συνάντηση με τον ΣΕΒ; Κι επίσης στις συναντήσεις με τον ίδιο τον πρωθυπουργό – τραπεζίτη να μην αποδειχθεί… φρονιμίτης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου